torsdag 28 februari 2008

Kattungen Rambo blev skjuten i ögat


– Nu går han bara och lägger sig, säger matte Bibbi Honnens
om kattungen Rambos humör sedan han blev skjuten i ögat.


Kattungen Rambo blev skjuten i ögat

SKJUTEN. Kattungen Rambo sprang in genom kattluckan med blodet rinnande från ögat. Veterinären opererade omedelbart – och hittade en luftgevärskula.
– Ögat gick inte att rädda, säger matte Bibbi Honnens, 53, som är chockad. Händelsen är polisanmäld och hon
hoppas att gärningsmannen ger sig till känna. KATARINA MATSSON


Jag blir både ledsen och arg när jag läser det här. Jag begriper inte hur man kan begå sådana ondskefulla handlingar. När jag läste om detta hemska i dagens Metro, tänkte jag: "- Hur kan en person göra så här mot en stackars liten kattunge?" Förstår inte gärningsmannen att kattungen inte "bara" blivit förstörd rent fysiskt utan även psykiskt av detta?

Jo, gärningsmannen förstår säkert, det är snarare som så att personen i fråga inte bryr sig om det.

En teori som jag har är att gärningsmannen tyvärr ville undersöka om det var möjligt att döda katten med ett luftgevär. Men istället blev katten skadad för livet i ena ögat. Den stackars kattungen mår också mycket dåligt psykiskt av det här.

Kommer kattungen överleva det är här? Ja du, Herr gärningsman, det är inte alls säkert. I vilket fall som helst så är det du och bara du som får ha detta fassansfulla dåd på ditt samvete resten av ditt miserabla liv.

Jag har också hittat andra artiklar om detta fasansfulla dåd:

http://www.vf.se/Nyheter/Torsby/2008/Februari/Vecka-9/Rambo-skots-med-luftgevar.aspx

http://karlstad.expressen.se/nyheter/1.1064367/djurplagare-skot-rambo-i-ogat

http://www.metro.se/se/article/2008/02/04/17/4930-57/index.xml

2 kommentarer:

UltraV:s värld sa...

Det känns som en sadist varit i farten. Empatilös och kan inte tänka annat än på sig själv. Jag orkar snart inte läsa nyheterna för folk verkar blir sjukare och sjukare i vårt land!

Johan-Erik sa...

Jag har särskilt empati mot djur, dels för jag själv har katt, dels för att jag anser att djur är mer hjälplösa mot oss människor. I alla fall tama djur litar ju på att alla människor är goda och snälla som inte gör dem illa. Vi har förmågan att göra djur illa, men vi har absolut inte den rättigheten. Det är bara någonting som somliga människor tar sig för att vinna ett eller annat. Jag kan förstå din frustration över att läsa nyheter mer och mer då grymheterna bara eskalerar. Jag känner nog detsamma.