söndag 17 februari 2008

Unga män rånade äldre kvinna

I en artikel i Sydsvenskan.se 16 februari, kan man läsa att någonting fruktansvärt har hänt igen. Det är bara en liten notis men ack så viktigt ändå. Det handlar om en äldre hjälplös kvinna på 86 år som blivit rånad på sin handväska av tre unga män. De tog också kvinnans rullator men ställde den en bit bort.

Sydsvenskan skriver att det var tre unga män som gav sig på den äldre hjälplösa och rullatorbundna kvinnan på 86 år. Jag vill verkligen tro på att det här är helt förkastligt, oavsett religion. Men av allt som man har hört, i synnerhet inom islam, är helt ok att skända kristna människor så... är jag tyvärr inte längre säker på detta.


Förutom att de här unga männen eller ynglingarna måste vara oerhört FEGA att sänka sig till en sådan låg omoralisk nivå, så kom jag att tänka på en annan sak.

Jag börjar tänka på vilken ålder de här unga männen har. Utan att bli särskilt förvånad är Sydsvenskan helt förtegen om detta precis som den här islamkramande blaskan också är förtegen om de här unga männens etniska ursprung, vilket faktiskt har en väldigt stor betydelse när det gäller identifieringen.

Vilken ålder har en man som beskrivs som "ung man" i media?

Om man ska gå efter när en person är myndig i Sverige så borde de här männen vara minst 18 år.

Vilken ålder har ett ensamt s.k. "flyktingbarn"?

Det har ju kommit fram att de s.k. ensamma "flyktingbarnen" inte är barn utan egentligen ungdomar eller unga män som kommer hit som en "dörröppnare" åt sina föräldrar eller andra vuxna, möjligen med kriminella avsikter.

Så det passar alltså alldeles utmärkt för svensk media, i synnerhet den islamkramande blaskan Sydsvenskan att kalla de här oerhört fega ynglingarna för unga män när det handlar om ett brott att ge sig på och råna en hjälplös och äldre kvinna med rullator.

Men när de kommer hit som unga lyckosökande invandrare så passar det bättre för media att kalla dem för ensamma "flyktingbarn". Dessutom utan att citera det som jag har gjort.


Jag väljer att citera det av två orsaker. Dels för att man inte får status som flykting i Sverige förrän Migrationsverket har bedömt att det förhåller sig så för respektive asylsökande. Och dels för att kalla dem för flyktingbarn är ren och skär lögn då det visat sig att de inte är barn utan ungdomar eller unga män i omkring 17-20 års åldern.

Så det jag vill komma till, är att det passar svensk media alldeles utmärkt att kalla dem för unga män när det handlar om ett oerhört FEGT överfall och rån mot en äldre och hjälplös kvinna, men INTE när det handlar om unga män som kommer hit som "dörröppnare" åt sina föräldrar eller andra vuxna, möjligen med potentiellt kriminella avsikter.

Då blir de unga männen plötsligt barn!


Det har kommit in mer uppgifter sen sist jag skrev blogginlägget. Det kan man läsa om i en senare artikel i Sydsvenskan den 18 februari. Det handlar tydligen INTE om unga män utan om småpojkar endast 10 till 12 år gamla. Men det gör det inte mindre angeläget att ta fast de unga förövarna.


Källa: Sydsvenskan (16/2) - I Mitt Sverige - Kritikernas Blogg - Sydsvenskan (18/2)

7 kommentarer:

UltraV:s värld sa...

Trodde de att hon skulle komma springande efter dem om hon hade fått behålla rullatorn? Jag får ont i magen av att läsa sådana här nyheter, varför måste äldre också råka illa ut?

johan-erik sa...

Ja, det verkar ju faktiskt så. Orsaken bakom varför de tog rullatorn har jag inte tänkt på. Att de åtminstone inte kan lämna äldre människor i fred visar bara att ingenting är heligt för dem. Och allt är tillåtet bara skändningen är mot kristna och svenskar.

UltraV:s värld sa...

Jag tänker egentligen på att de kanske roades av att hon kunde ramla, falla och slå sig rejält om hon inte hade den, det är väl mer troligt.
Jag hånade dem egentligen genom mitt första inlägg, men inte ens en människa som begår en sådan handling kan väl vara så dum att de tror att en äldre springer, eller hinner ifatt dem.

För många äldre är rullatorn ett viktigt stöd då de ska gå, annars måste någon hålla dem under armen, eller vissa, under bägge armarna. Äldre människors frihet har ökat sedan rullatorerna kom, de kan handla själva och sätta sig på rullatorns lilla kudde och vila om de inte orkar knalla på.

Johan-Erik sa...

Det har visst kommit in mer uppgifter nu om överfallet och rånet mot den 86-årige kvinnan. Det handlar inte om unga män utan om småpojkar endast 10 - 12 år gamla.

UltraV:s värld sa...

Ja, desto roligare har de väl åt att en äldre person kan ramla.:(
Bristerna i fostran är uppenbarligen stora, burr.

johan-erik sa...

Ja, har man prövat allt och inget hjälper, bör hela familjen utvisas när barnen fortsätter att begå brott, vilket detta är i allra högsta grad.

vinterbadaren sa...

Bloggen "Högerkänga" är under det senaste dygnet utsatt för en kampanj och fungerar endast sporadiskt!

Löser sig inte problemet inom rimlig tid kommer vi till vänsterpackets och muslimslöddrets förtret att lägga över till en egen server i ett land som EJ låter det fria ordet tystas av det politiskt korrekta patrasket och dess fega medlöpare!

Kampen den fortsätter med förhöjd styrka!