onsdag 7 maj 2008

Sverige importerar bankrånare?!

Jag läste i dag på Sydsvenskan.se att nu har även SEB på Jägersro i Malmö blivit rånad av yxrånare den 6 maj. Den 5 maj var det Swedbank, Järnvägsgatan 42 som blev rånad och Swedbank på Nydala den 2 maj, vilket är andra gången som Swedbank på Nydala blir rånad i år, dessförinnan var det den 10 mars. Alltså tre rån på mycket kort tid i maj och totalt 8 rån i Malmö 2008.

Hittills i år har 46 banker i Sverige blivit rånade, vilket är rekord eftersom förra året var det "bara" 40 banker. Nu har bankerna fått nog och man kommer i gemensam sak sänka max uttaget utan avisering på bankkontoren.

SEB kommer att sänka till max 10000 kronor, Swedbank till 15000. Finns det bankkontor som vill ligga under så är det helt okej, enligt Ingrid Jönsson på SEB. Vissa banker bryr sig inte om att sänka kontantuttagen på bankontoren nu, de är nöjda som det är, eftersom de har gjort denna sänkning tidigare.

Handelsbanken har redan agerat vad gäller kontantbegränsningar, inte bara pga rånen utan även för att allt fler transaktioner sker elektroniskt idag, kontantbehovet har minskat, säger presschef Johan Lagerström.

Min slutsats av detta: Jag anser att det är bra att bankerna minskar max tillåtna kontantuttag på bankkontoren pga de ökade rånen. Jag tycker bankerna kan sänka kontantuttagen ytterligare till max 5000 kr utan avisering. Även om behovet för mycket kontanter har minskat pga av datoriseringen, så tycks folk fortfarande ha behov av att ta ut mycket kontanter på bankkontoren. Det är en bra idé om bankerna försöker få folk att använda kort i mycket större utsträckning så behovet för kontanter kan minska ytterligare.

Alla kunder som tar ut stora pengar på bankkontoren gör kanske inte detta i ärligt syfte. En del kan vara bulvaner till bankrånarna och tar helt enkelt ut stora pengar för att rekognoscera vilka bankkontor som har de stora pengarna och därmed är mest lönsamma att slå till mot.

Om inte bankrånvågen är ett resultat av en felaktig invandringspolitik samt på tok för milda straff, så vet jag inte vad det beror på. Sverige importerar bankrånare helt enkelt. Det är våra beslutsfattare i framförallt riksdag och regering som gör det här. Men det är också väljarna själva som röstar på de partier som vill ha den här mycket naiva, vettlösa och destruktiva politiken. Men det finns politiska partier som i demokratisk och human anda vill ha en annan invandringspolitik. Då tänker jag på Sverigedemokraterna i första hand. Så ni som vill ha en annan invandringspolitik än den som bedrivs idag skall definitivt rösta på Sverigedemokraterna i Europaparlamentsvalet år 2009 och det nationella valet år 2010.

Källor:

http://sydsvenskan.se/malmo/article320975.ece

http://sdsmedia.sydsvenskan.se/archive/00128/Malmo_-grafik_128603a.jpg

http://sydsvenskan.se/ekonomi/article320933.ece

9 kommentarer:

Anonym sa...

klart att man borde stoppa invandringen...men vad gör man med dessa hundratusentals som redan finns i landet? diskriminering, brist på utbildning, utanförskap, kriminalitet, det finns en tredje och fjärdegenerations invandrare,
som känner sig utanför, varför inte betala låt oss säga 100.000kr för varje familjemedlem som lämnar Sverige...en familj på 2+4 = 600.000kr, det skulle gälla de som vill lämna Sverige , arbetslösa en längre tid, frivilligt offcourse,
staten skulle tjäna på detta, många vantrivs i Sverige

Johan-Erik sa...

Ja, på lång sikt skulle staten tjäna på att betala invandrare som vill lämna Sverige. Men man kan se det så här också. Sverige har ju aldrig sagt att de skulle komma hit från början. De har kommit självmant och fått vår hjälp och allt betalt. Om det finns invandrare som vill åka tillbaks varför ska staten betala dem för det?

Fast jag tror att det kan bli mycket svårt att få familjer som redan har rotat sig här i Sverige att återvända. Om en familj har hederligt arbete och tjänar sitt eget uppehälle till sig själva och familjen och gör skäl för sig genom att betala skatt, tycker jag inte heller det är någon vits att de ska återvända. De har ju på något sätt anpassat sig till det svenska samhället.

Men invandrare som ständigt lever på bidrag utan att få något arbete ska staten göra så mycket man kan för att få dem att återvända.

Utlänningar som befinner sig i landet olagligen och har avvisningsbeslut ska definitivt avvisas.

Invandrare som ständigt begår brott och blivit åtalad för det och får dom om ut/av/visning måste polisen och/eller annan myndighet se till att utvisa snarast möjligt.

arabiska vikingen sa...

hHaha tacka usa för de kommer att skapa många nya invandrare vänta bara til de kommer att attackera iran då kommer många fler av mina kompisar komma hit i told you that we wont stop hahah vi är här vi kommer aldrig att lämna Sverige för ni ger vi tar thats it ni fattar inte ett jack tror på allt som ni ha hört om al qaida...de finns inte ens det är ett sätt att lura människorna i västvärlden tror ni verkligen att usa om de vill så skulle de döda alla moståndsmän på ett dygn men det vill de inte de vill att kriget ska pågå så de kan vara där va tror ni ni fatta 0 eller tom mindre

Johan-Erik sa...

USA hjälpte Irak undan en stor diktator och folkmördare. Idag är USA kvar i Irak pga inbördeskrigen mellan olika islamska grupperingar. Hade USA lämnat Irak för tidigt skulle dessa krig vara mycket värre. Kommer du från Irak ska du vara glad att USA fortfarande är kvar där. Hade inte USA varit kvar hade du säkert inte levt idag pga inbördeskrigen mellan olika islamiska grupperingar. Det kan jag lova dig.

USA är inte som den medeltida vidskepelsen islam som:

1. avrättar genom plågsamma steningar till döds för obetydliga brott (det räcker en kvinna tittar på eller pratar med en annan man)
2. könsstympningar
3. stympningar av kvinnor för obetydliga saker som t ex bara för att ifrågasätta att bära slöja
4. halshuggningar
5. förföljser av kristna
6. avrättningar av homosexuella
7. kvinnor har inte lika fri- och rättigheter som männen
8. en muslimsk man kan ta upp till fyra fruar vilket innebär att kvinnans värde blir reducerad till en fjärdedel
9. en muslimsk man kan ha hur många älskarinnor som helst
10. hedersmord.
11. etc
12. etc
13. ja listan kan göras mycket lång.

vi är här vi kommer aldrig att lämna Sverige för ni ger vi tar thats it

Detta bevisar vad som händer i Sverige, du erkänner det själv, ni kommer hit för att ta. Självklart anser jag att detta inte är okej, men det största felet ligger ändå INTE hos er invandrare eftersom ni får allt serverat på ett fat helt lagligt, utan hos politikerna i 7-klövern som hårdnackat håller fast vid en mycket naiv och destruktiv politik som inte kommer att hålla i längden.

Vad tror du kommer hända när det inte finns mer att ta?

Vad ska ni göra då?

Man kan inte suga ut resurser från ett land i all evighet.

Ni är kanske likt parasiter som tänkt suga ut resurser från Sverige tills det helt tar slut sen när det inte finns mer kvar så lämnar ni Sverige och flyttar till annat land som ni kan göra samma sak.

Om ni kan stanna kvar i Sverige hur länge som helst enligt din åsikt beror ju mycket på hur den framtida invandringspolitiken kommer att se ut.

Kommer Sverigedemokraterna in i riksdagen med god marginal kan partiet påverka mycket, invandringspolitiken kommer att förändras till det bättre, det är ingen tvekan om den saken.

Så jag är övertygad om att du kommer vara en av de första som får lämna landet med den negativa och parisiterande inställning du har.

Tyke Viking sa...

"HÖGERKÄNGA" nerstängd igen!
Vi ligger nu på:

http://tyke-viking.blogspot.com

Välkommen till landet "Censurien"!

Svenne sa...

Migrationsverket lämnar redan nu bidrag till de, som frivilligt återvandrar. Kolla fakta!

Tyke Viking sa...

"Högerkänga"/"Tyke Viking" nersläckt igen!

Ny adress:

http://tyke-viking2.blogspot.com

Johan-Erik sa...

Svenne, varför ska jag kolla fakta när du faktiskt borde kunna ange en källhänvisning till ditt påstående direkt här?

Jag säger inte att det inte är som du påstår.

Om det är så, varför ska Sverige betala dem som vill återvända?

Har vi tvingat dem komma hit i första hand? Nej, definitivt inte!

Varför ska vi då betala dem att återvända?

Och kom inte med sådant trams att det är bättre än att de är kvar och tär på den svenska väldfärden.

Det kanske det är men jag håller ändå inte med att vi ska betala för att de ska återvända.

Det är min åsikt.

Så det så!

Anonym sa...

ja, det var ju en fp på ett bygge som röstade ja ("jag kunde inte se mina jobbarkamrater i ögonen") sa han och idag kommer ju snart IPCC


Gamla svedala som man säger
I världen där man dödar (tex CIA i Afghanistan och knarket = emot sitt uppdrag och gynnar ondskan och judarna bla iransk kärnfysiker)
Utrikesmord i sv??
Skadestånd 2 avvisade egyptier

Bättre å beväpna folket
100 dip immunitet

Och
polisinstruktion= skjut för att döda
Och självklart direkt nödvärnsrätt

Sv och Norden är ju unikt i världen

http://nordiskasverige.blogspot.com/

En dag blir vi rikast i världen (och förskringen "ärat flög dit namn över jorden" infrias)

Grupptalan
Luthersk -evangelisk tro i succesionsordningen= judarna stört sakrätten (tex post-och telelagen) kan vi ju stämma dom

Outsourcing = inte förekomma

Judarna och usa:s ambassader (avlyssnar ju och cia anställda från bromma flygplats som staten fick betala skadestånd= faktura till cia)
dom får ju från knark , slavhandel, krigsocker, och uranleverans från "Irak" (550 ton till Kanada ??? var dom det ifrån)

jävla folk

Svensk domstol som tar upp grupptalan (IPCC)
International Protection of Cooperation Court