lördag 31 januari 2009

Svensk fulmedia smutskastar och förtalar alla svenskar för omvärlden

Jag måste bara kommentera en sak som man ofta läser i svenska tidningar, både på webben och i papperstidningar. Svenska tidningar skriver alltid svensk eller svenskar om utländska individer som tagits för allvarliga och grova brott i utlandet eller i Sverige.

Ett lysande exempel på detta kan man t ex läsa i Metro den 26/1 sidan 2. Artikeln är en kartläggning av svenskar som sitter i fängelse i utlandet för olika brott, t ex en 44-åring som tagits för människosmuggling av 13 iranier i Grekland januari 2008 och avtjänar nu ett 14-årigt fängelsestraff för detta.

Metro skriver ingenting om vilken nationalitet 44-åringen ursprungligen har. Den här informationen framgår INTE i artikeln eftersom svensk fulmedia naturligtvis inte vill avslöja sanningen om etablissemangets masskolonisationspolitik, mångkultursamhället och den pågående islamiseringen i Sverige.

Det är dock underförstått att 44-åringen är en man, att han bor i Sverige och har svenskt medborgarskap eftersom artikeln handlar om svenskar som är fängslade för olika brott utomlands. Man kan även göra en mer eller mindre kvalificerad gissning att mannen i alla fall inte heter Peter, Kalle, Emil eller annat svenskklingande namn. Man kan också göra en kvalificerad gissning om vilket land mannen skulle föra de här 13 iranierna vidare till. Sverige!

En sak är säkert för mig i alla fall, man är INTE svensk bara för att man bor i Sverige och har svenskt medborgarskap. Det krävs mer än så för att bli svensk. Varför förklarar jag senare här.

Svensk fulmedia samt även utrikesdepartementet beskriver utländska individer som begår allvarliga brott i utlandet felaktigt som svenskar. Jag anser att media därmed förstör orden och begreppen "svensk" eller "svenskar" genom att missbruka på det här viset. Orden förlorar snart sin ursprungliga betydelse. Om de inte redan har gjort det?!

Det tror jag faktiskt orden har, förlorat sin ursprungliga betydelse, eftersom man inte längre tar det på fullt allvar eller som hundra procent sanning eller åtminstone sanning med modifikation när man läser artiklar i svenska nyhetstidningar om svenskar som blivit fast för allvarliga och grova brott som t ex terrorism, människo- eller narkotikasmuggling i utlandet.

Men inte nog med detta. Svensk fulmedia gör också en ännu värre sak. Man smutskastar alla svenskar när man skriver svensk eller svenskar när det i själva verket handlar om utländska individer som blivit tagna för allvarliga brott som t ex narkotika- eller människosmuggling.

Varför inte skriva som det är? Exempel: "Utländsk man från Somalia har arresterats för narkotikabrott i Afrika. Mannen är bosatt i Sverige och har svenskt medborgarskap."

Men fulmedia skriver ungefär så här: "En svensk man har arresterats för narkotikabrott i Afrika."

Vad ger detta för budskap till omvärlden?

Jo, budskapet kan inte bli annat än att svenskar är oerhört kriminella och farliga personer som begår allvarliga brott. Svenskar ska man därför absolut akta sig för. Men detta är ju inte sant! Media förtalar alltså hellre alla svenskar för omvärlden, än riskerar att avslöja sanningen om etablissemangets masskolonisationspolitik, mångkultursamhället och den pågående islamiseringen i Sverige.

Om dansk media klarar av att skriva som det verkligen förhåller sig, dvs sanningen, så bör också svensk media göra det. Är det en somalier som tagits för narkotikabrott i Afrika, så skriver man det i danska tidningar, såvida man vet om det. Vet man även om att somaliern har danskt medborgarskap samt är bosatt i Danmark, skriver man även detta.


Vad är svensk?

Det kan vara lite knepigt att säga någon definition på vad svensk egentligen är, tycker jag. Det handlar inte bara om medborgarskapet. Men jag tänker åtminstone göra ett försök.

Det som säkert alla kan vara överens om, man blir inte svensk genom att begå allvarliga och grova brott som t ex terrorism, människo- eller narkotikasmuggling i Sverige, Grekland eller annat land i världen.

Om man t ex kommer från Mellanöstern till Sverige och får svenskt medborgarskap blir man inte automatiskt svensk för det, tycker jag.

Personligen tycker jag följande: Exempelvis en muslim som kommer hit till Sverige ska lämna islam och allt vad detta innebär. Sedan ska han/hon studera och ta till sig svensk historia, kultur, språket, svenska grundlagar, musik, natur, osv.

Men det är inte bara viktigt att kunna en massa fakta utantill. Man måste även kunna visa genom ett gott uppförande att man verkligen blivit svensk. Att råna och misshandla andra medborgare i Sverige, utlänningar eller svenskar, är INTE ett gott uppförande.

Då kan han/hon få möjlighet att bli en del av Sverige och därmed också bli svensk och erhålla svenskt medborgarskap. Kravet är dock inte att man ska kunna all fakta utantill om Sverige, svensk kultur, lagar, osv, helt till 100 procent. Det finns väl inte ens svenskar som kan det. Men det kan väl vara rimligt att åtminstone kräva omkring mellan 30 och 50 procent?

En person som är muslim, inte vill lämna islam och lära sig allt det jag precis har nämnt, har inte alls intresse av Sverige, svensk kultur, historia och svenska lagar, osv. Han/hon kan lika bra resa hem igen till sitt hemland och behöver aldrig någonsin sätta sin fot i Sverige mer.

Många utlänningar, det handlar om ca 95 %, kommer hit som flyktingar fast de inte är det. De är helt vanliga emigranter från sina hemländer. Man kan även kalla dem för välfärdsturister.

Som om du eller jag eller någon annan svensk skulle emigrera från Sverige till USA. Inte kan vi kräva av USA att de ska betala vårt uppehälle när vi kommer dit. Dessutom kräva av USA att betala vårt uppehälle år efter år utan att vi någonsin behöver arbeta och göra skäl för oss.

Men det är ju precis detta som de här emigranterna kräver av Sverige. Sjukt och orättvist! De kräver ju t.o.m. lite mer; våldtäkter, misshandel, personrån mot svenskar är uppenbarligen en del av kraven.

De kräver att man måste få stanna i Sverige annars kommer de bli dödade i sina hemländer.

Men hur kan det då komma sig att de flesta kan resa tillbaka till sina hemländer på semester så fort de fått svenskt medborgarskap och sedan komma helskinnade tillbaka till Sverige igen?

Hur kan Migrationsverket och andra berörda myndigheter i Sverige tillåta detta hända gång på gång?

Det är för mig en stor gåta.

Jag anser att svenska myndigheter ska bestämma en prövotid på minst 10 år för svenskt medborgarskap.

Under prövotiden får inte asylsökande resa tillbaka till sina hemländer. Under den här tiden ska de lära sig att bli svenskar genom att studera språket, svensk kultur, historia och svenska lagar, ja allt det som jag tidigare nämnt. Därefter kan man få svenskt medborgarskap och bli en del av Sverige.

Inga kommentarer: