måndag 24 december 2007

Räddningsverket satsar 2.7 miljoner på stenkastande ungdomar?!

I vanliga fall brukar jag inte gå in på Sydsvenskan.se numera men gjorde det idag och läste en artikel som handlade om stenkastning mot brandkåren.

http://sydsvenskan.se/malmo/article289492.ece

Räddningsverket har gett Malmö Högskola i uppdrag att ta fram förslag hur man kan förebygga konflikter mellan räddningstjänsten och olika befolkningsgrupper.

"– Vi har fått signaler från kommunernas räddningstjänster, speciellt i södra Sverige, att det är ett problem som kommer att eskalera, säger Maina Gustafson, projektledare för mångfaldsfrågor på Räddningsverket."

Att man har en projektledare för mångfaldsfrågor på Räddningsverket talar sitt tydliga språk - massinvandring och mångkultur skapar stora problem. Det kommer dessutom att öka mer och mer, enligt citatet ovan.

Nog kan det vara bra att komma fram till bakomliggande orsaker varför olika saker sker i samhället. Men måste det alltid finnas orsaker bakom allting? Det handlar ju om barn och ungdomar som gör detta. Därför kan detta helt enkelt också bara vara frågan om busfasoner från dessa grupper.

Jag har en enkel och bra lösning på stenkastande ungdomar. Brandmännen kan bara spruta vatten på dem med brandslangen. Träffas de direkt av den kraftiga vattenstrålen så kommer de flyga lång väg och slå i marken. När de reser sig upp och mot förmodan skulle fortsätta att kasta sten är det bara att spruta på dem igen tills de slutar. Om jag var brandman skulle detta vara ett rent nöje.

"Nu har fyra forskare på Malmö högskola fått i uppdrag av Räddningsverket att titta närmare på det som hänt, varför och vad man kan göra för att förebygga framtida konflikter. Verket bidrar med 2,7 miljoner kronor till projektet som ska pågå i tre år."

2,7 MILJONER KRONOR!!!

Skojar de? Tänker man verkligen slösa 2.7 miljoner kronor på stenkastande ungdomar? Bara för att ta reda på varför och vad man kan göra för att förhindra att det händer igen. Frågan "Varför" tyder alltså på att man i förväg förutsätter att det finns bakomliggande orsaker. Frågan "Vad" betyder alltså vad polis och brandkår kan göra. Budskapet är alltså att det är deras arbetssätt som är felaktiga, inte ungdomarnas ondskefulla handlingar att de kastar sten och attackerar med fyrverkerier mot brandmännen och polisen. Man vill alltså få det att låta som att ungdomarna inte gör något fel.

Detta får man ju också bekräftat av följande citat:

"– Vi hoppas att det ska leda till verktyg för hur räddningstjänsten ska göra när den hanterar grupper de inte är vana vid, så att de inte gör fel vid akuta situationer, säger Maina Gustafson."

Så att de inte gör fel?!

Maina Gustafson på Räddningsverket menar alltså, innan forskningen ens börjat, att de våldsamma attackerna från ungdomarna beror på hur räddningstjänsten agerar mot dem. Alltså det är brandmännens och polisens eget fel att ungdomarna kastar sten och attackerar dem med fyrverkerier. Detta är helt horribelt!

Och vad har Maina Gustafson, projektledare för mångfaldsfrågor, tänkt man ska komma fram till? Att brandmännen ska ha förstående och pedagogiska samtal med de här "stackars" stenkastande ungdomarna? När brandkåren kör akut till en plats för att släcka en eld eller gör annan räddningsinsats har de inte tid till detta. Tror Maina Gustafson verkligen att brändmännen har tid att tänka på att "agera" på ett särskillt sätt mot vissa grupper i samhället? Och är inte detta att favorisera?

Redan idag favoriserar brandkåren vissa grupper. Till exempel när de rycker ut för att släcka en brand på ett område där det härgar stenkastande ungdomar av invandrarbakgrund. Man måste nämligen invänta tills polisen kommer dit för att inte utsättas för våldsamma attacker med sten eller raketer från ungdomarna. Detta äventyrar naturligtvis släckningsarbetet som då tar betydligt längre tid.

Polisen måste skicka två bilar bara för att bevaka den ena mot skadegörelser.

Vad har hänt med det svenska samhället idag? Varför kan inte polisen göra någonting?

Arrestera ungdomarna!

Sätt dem i fängelse på vatten och bröd i en vecka så får vi se. Har deras uppförande, beteende och attityd inte blivit bättre, sätt dem i fängelse ytterligare en vecka. Om inte det heller hjälper, sätt dem på straffarbete i den mörkaste och kallaste gruvan. Om detta inte heller hjälper, ja då finns det bara en sak att göra, livstids utvisning för ungdomarna och deras familjer.

Det ska i alla fall bli intressant att följa utgången av den här forskningen. Om satsningen på 2.7 miljoner kronor på stenkastande ungdomar kommer leda till något konstruktivt resultat. Med andra ord, om det kommer att leda till att ungdomarna upphör med sina illvilliga beteenden.

3 kommentarer:

UltraV:s värld sa...

Jag säger bara suck och återigen suck, men bra bloggpostning!
Dessa ungar fattar mycket väl att de gör fel, utan att det ska vara någon slags kulturell orsak bakom stenkastningen. Brandkår och annan räddningspersonal finns i dessa länder också, de rycker ut och rensar gator, moskeer och torg då någon bombat, de släcker bränder och tar folk till sjukhus. Det borde inte vara så himla svårt för dessa ungar att fatta! Eller?
Jag förstår inte mycket att detta trams ärligt sagt!

Johan-Erik sa...

De här "ungarna" vet mycket väl vad de gör. De gör detta för ren okynnes skull. Först anlägger de bränderna för att locka dit brandkåren. Sedan när brandkåren kommer dit för att släcka så blir man utsatta för stenkastning och nu senare också för fyrverkeriattacker under jul och nyår. Brandkåren får invänta polisen som får skicka minst två bilar bara för att kunna bevaka den ena bilen för skadegörelser.

Det är ett sjukt samhälle som vuxit upp genom massinvandringen, mångkulturexperimentet och islamiseringen.

Det värsta är ju att politikerna i riksdagen, regering och i många kommuner inte lyssnar på kritiken mot detta utan låter det bara fortsätta. Tvärtom de inte bara låter det fortsätta utan de hjälper till genom sin vettlösa politik för att det ska bli ännu värre.

Anonym sa...

Andvänd vattenkanoner till att släcka bränder inget skall väl hindra är från att utföra era uppgifter?