fredag 28 december 2007

Tänk, om Skåne blev en fri republik...

Jag har följt Skånepartiets debatt på radion och även läst 12-punktsprogrammet. Partiet vill bland annat att Skåne ska bli en fri republik och medlem i EU och NATO. Man anser att det är försent eller kommmer gå för långsamt att gå den vanliga vägen genom riksdagen för att förändra den svenska inflyttningspolitiken. Blir Skåne en fri republik kan man ju själv bestämma sin egen flykting-och invandringspolitik, vilket är väldigt bra.

Om Skåne lyckas med att bli en fri republik och göra sig fri från Sverige, kan detta även bli en väckarklocka för svenskarna att förändra sin inflyttningspolitik till det bättre. Då, äntligen kommer kanske svenskarna att vakna upp och byta ut sin naiva och vettlösa massinvandringspolitik till en human invandringspolitik som bygger på sunt förnuft, logik och verklighetsförankring. Men det är helt upp till Sverige och svenskarna hur de kommer göra. En sak är säker, Sverige kommer inte längre kunna bestämma över Skånes flykting- och invandringspolitik.

I programmet står det också att partiet vill avlägsna islam och muslimerna får flytta till Sverige. Men Skånepartiet är inte emot människorna som fångats av islam utan man är emot själva läran som inte står för mänskliga och demokratiska rättigheter. Så de muslimer som avsäger sin tro på islam och istället uttalar Skånepartiets trosbekännelse får naturligtvis stanna kvar i Skåne.

Jag har funderat lite på detta scenario. Vad som skulle kunna hända ifall Skåne blir en fri republik, fritt från Sverige, svensk PK-medias och regeringens kategoriska inställning till massinvandringen.

Både teoretiskt och praktiskt skulle Skåne som en fri republik kunna utvisa samtliga invandrare till Sverige för de asylsökande har ju aldrig sökt asyl och fått PUT i Skåne. Det är ju i Sverige man sökt asyl. Nu tror jag dock inte att man skulle utvisa samtliga invandrare, t ex de som arbetar i Skåne och tjänar till sitt eget uppehälle. Men invandrare som får socialbidrag, äldreförsörjningsstöd, introduktionsersättning eller annan form av bidrag till sin försörjning år efter år, oftast under hela sitt liv, skulle ju Skåne som en fri republik faktiskt kunna utvisa till Sverige.

De styrande politikerna i den svenska regeringen skulle säkert inte bli glada när flyktingar och invandrare utvisas till Sverige av den anledningen. För då skulle Sverige tvingas ta hand om sina egna problem som man själv skapat genom sin egen massinvandringspolitik och sitt multikulturella experiment.

Inte för att jag har någon skadeglädje gentemot invandrarna som bor i Skåne och som inte arbetar utan får till sin försörjning år efter år. Utan för att jag vill att Sverige ska ta hand om sina egna problem som man själv skapat genom att hårdnackat hålla fast vid sin egen massinvandringspolitik år efter år, val efter val.

Det är inte meningen att Sverige ska skyffla över detta till Skåne som man gör idag i väldigt stor utsträckning. Till väldigt stor del är det Sverige som kategoriskt beslutar att vi ska ha massinvandring och då får man ju ta hand om det själv också, tycker jag.

Det skulle vara en skön syn att se reaktionerna, minerna och grimaserna de skulle gjort av ursinne, PK-media och hela det politiska etablissemanget i Sverige. Se när de tappar hakan av förvåning!

6 kommentarer:

Holger sa...

Som ett "halvblod" skulle jag förhoppningsvis få inträde till den nya republiken. Jag tycker att om Kosovo blir självständigt MÅSTE skånepartiet kräva av EU att också Skåne skall få bli fritt, eller åtminstone börja inleda förhandlingar om det för att se hur EU och Sverige reagerar. Det är ju ingen skillnad i teorin från Kosovos utträde.

Johan-Erik sa...

Jag har hört en ringa in till Skånepartiet ungefär för några månader sedan och sagt att det är helt omöjligt att göra Skåne fritt. Han sa att om Skånepartiet så får en miljon röster så kommer det aldrig att hända. Hans enda argument var att det står i grundlagen. Jag vet inte om det är sant att det står i grundlagen. Men oavsett, om det gör det eller inte, så tror jag inte det är en omöjlighet att Skåne blir en fri republik. Det krävs bara tillräckligt många röster.

Johan-Erik sa...

Jag är inte så insatt i Kosovo, trodde det redan är självständigt idag. Du menar alltså att Skånepartiet kan kräva av EU att Skåne blir självständigt särskillt om Kosovo också blir det. Så man behöver alltså inte gå den långa vägen och få till stånd en fri republik i Skåne genom väljarna? I så fall vore det mycket smart om Skånepartiet gör det. Sedan är det inte säkert att EU går med på kravet men det är värt ett försök.

Johan-Erik sa...

Men tyvärr kommer det nog inte ske genom EU och det är knappt det kommer ske genom väljarna. Det finns nog inte den sammanhållningen i Skåne. Det är tyvärr splittrade åsikter om massinvandringen i Skåne. Vad jag har hört. Hoppas jag har fel.

Anonym sa...

Hvis Sverige formelt anerkender Kosovos uafhængighed, så bliver det først rigtig interessant.

Flere og flere dansker flytter til Skåne, så inden længe burde der være nok danskere til at få skabt Republikken Skåne gennem en folkeafstemning. Det kan Stockholm ikke legitimt modsætte sig, hvis de anerkender Kosovos løsrivelse på trods af Serbiens modstand. It's either or...

Anonym sa...

Inte någon principiell skillnad jämfört med Kosovo? Förutom att majoriteten av de boende i Skåne vill fortsätta tillhöra Sverige?