onsdag 23 april 2008

Försvaret halveras men invandringen får kosta?!

Ur SVT.se WebbTV Rapport 20080423: "Sydligaste delen av landet blir helt utan arméförband och Svealand och Norrland utan flygförband, när försvarets nya planer landsätts."

Jaha, nu är man igång igen och nu är det försvaret som man ska spara in på ytterligare, ja t.o.m. halvera det. Räcker inte de nuvarande hundratals miljarderna till massinvandringen idag utan man måste skaffa ytterligare miljarder till den här vettlösa, naiva och mycket destruktiva politiken?

1990 kostade invandringen 100 miljarder. 9 år senare gjorde professor Lars Jansson i nationalekonomi en uträkning på 267 miljarder. Det var en ökning med ca 11,5 procent. I Lars Janssons uträkning var ett 40-tal poster inte medräknade t ex Äldreförsörjningsstödet eftersom det inte fanns då. Så Lars Janssons uträkning om invandringens kostnader borde egentligen hamna på betydligt högre belopp redan 1999.

Men låt oss räkna med 267 miljarder och samma ökning med 11,5 procent. Då får man en kostnad på 713 miljarder kronor idag år 2008 för den totala invandringen i Sverige. Det låter väldigt mycket pengar men makthavarna ger inget annat val än spekulationer och egna uträkningar när de inte vill ge någon myndighet i uppdrag att räkna på invandringens totala kostnader för hela landet.

Jag blir väldigt misstänksam varje gång som beslutsfattarna och makthavarna i Sverige gör besparingar på nödvändiga saker som t ex försvar, polis, skola, sjukvård, äldrevård, pensioner, etc, etc.

Samtidigt får invandringspolitiken inte röras, ja, man får inte ens räkna på kostnaderna, för det handlar ju om människor och därför inte värdigt, säger man bland annat från socialdemokratiskt håll, t ex Marita Ulvskog om Bromöllas mångfaldhetsplan som stoppades av partiledningen med, ja just det, Marita Ulvskog i spetsen. Mona Sahlin hade säkert också en stor del i detta stop eftersom hon är S-partiledare.

Men allt det andra då som man ständigt gör kraftiga besparingar på, t ex försvaret, sjukvården, skolan, polis och pensionerna. Handlar inte detta också om människor?

I Malmö ska man göra besparingar på sjukvården med 80 miljoner fram till 2010. Detta handlar också om människor, och påverkar också oss medborgare och då skulle det ju inte heller vara värdigt, eller hur?

En fråga till bland annat Marita Ulvskog (s): När är det värdigt att göra besparingar på människor och när är det, det inte?

2 kommentarer:

UltraV:s värld sa...

Om en kvinna anmäler att hennes barn blir misshandlade av sin far finns det inte pengar att utreda barnens situation. Det tar åratal innan barnpsykiatrin kan utreda, sociala myndigheter har inte heller tid och pengar, och åtgärder för att skydda kvinnan och barn sätts inte in av kostnadsskäl. Svenska kvinnor och barn är inte intressanta, för de är väl förmodligen inte människor. Flertalet av de invandrare som kommer hit lever inte under det reella hot mot liv och hälsa och med risk att dödas i sina hemländer, som dessa helsvenska kvinnor och barn gör. Men de är kanske för få i förhållande till den stora invandringen, så de räknas nog inte!

Johan-Erik sa...

Ultrav:s värld,

Tack för din kommentar. Det är rysligt och helt oacceptabelt att det ska behöva ta så lång tid som åratal innan en svensk kvinna med barn som blir misshandlad av sin man kan få någon hjälp.

Tyvärr är det troligen så som du skriver att det inte är lika intressant eller snarare inte lika populärt massmedialt att hjälpa misshandlade svenska kvinnor och barn.