tisdag 2 december 2008

Mer om Halal-TV!

Något som jag inte tänkte på att ta upp i mitt förra blogginlägg om Halaltv men som är minst lika viktigt som något annat:

Det stora felet är INTE att det medverkar muslimska svensktalande tjejer som programledare.

Det stora felet är att det BARA medverkar muslimska svensktalande tjejer som programledare.

Om det t ex var en muslimsk tjej, en kristen tjej och en judisk tjej som programledare, skulle det bli en jämvikt mellan olika religioners och kulturers åsikter.

Så man kan undra vad SVT tänker på och hur man tänker? Tänker SVT överhuvudtaget?

SVT som påstås ska vara "public-service-TV" avsedd att göra program som inte ska vara partiska mot någon grupp - politisk, kulturell eller religiös - men ändå gör tvärtom - kan man inte få mycket förtroende för.

Men kanske SVT inte törs ha tre programledare från olika religioner för man är helt enkelt rädd för att det ska bli för mycket oenigheter mellan dem. Exempelvis de kristna och judiska programledarna skulle kunna ta upp negativa saker som är typiskt för islam.

Hur kan man t ex ha sådana brutala avrättningsmetoder som stening inom islam? Varför har man avrättningar och stympningar av kroppsdelar inom islam överhuvudtaget när det är helt oåterkalleligt?

När en muslimsk kvinna ska vittna i en islamsk rättegång är det vittnesmålet bara värt hälften jämfört med den muslimske mannens. Varför är det så? Är det rättvist?Visserligen finns även avrättningar inom kristendomen t ex i en del amerikanska stater. Det är fel också, anser jag i alla fall, eftersom jag är emot oåterkalliga bestraffningsmetoder. Då skulle den muslimska programledaren kunna ta upp detta.Men kanske SVT vill att TV-tittarna ska bli välvilligt inställda till islam för man har egna intressen till detta, som jag återkommer till senare längre ner i inlägget.

Därför har man ordnat det som så att det bara ska medverka muslimska tjejer att leda programmet. Dessutom, för att göra så att TV-tittarna ska bli ännu mer välvilligt inställda till islam, ska programledarna dessutom klä sig i kläder med vackra färger. Då hoppas SVT att TV-tittarna ska glömma bort att det faktiskt är typiska islamska kläder de muslimska programledarna har på sig.

För muslimer är utan tvekan en ny stor målgrupp för svensk media, exempelvis tidningarna och TV-kanalerna, inte minst SVT. Alltså, SVT:s eget intresse med programmet som jag nämnde tidigare i inlägget.

Men förstår inte SVT att man gräver sin egen grav när muslimerna i Sverige blir så många till antalet (>50%), blir det islam som de röstar fram? Inga andra styrelseskick förutom islamska kommer att tillåtas när muslimerna tar över styret i Sverige. Då kommer endast islamska partier och TV-program att tillåtas!

Då kan vi svenskar säga adjö till det som vi normalt definierar som demokrati, medmänsklighet och oförtjänt kärleksfull omtanke som bygger på kristendomen. Trots vår religionsfrihet så bygger faktiskt vårt svenska samhälle på just kristendomen, vare sig socialdemokratin och vänstern vill inse det eller inte.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla bara på Bollibompa, det dräller av muslimer där också. Sverige är under belägring.

Nalle Puh sa...

Jag håller inte med om att Halal-TV skulle gjorts med tre olika religösa tjejer.

Det skulle inte vara med NÅGON religös person alls. Religionen är passé, ute och fungerar inte. Den förtrycker kvinnor, orsakar krig, kravaller & terrorism, trots att de religösa påstår motsatsen.

Religösa kanske inte vill krig, men krig är resultaten oavsett om dom vill det eller inte. Det fick mig att välja bort religion redan i lågstadiet. Religion är pest och Kolera på en gång.

Ut med eländet. Förbjud Koranen. Usch.

Du får din tro hemma, men inte ute i samhället. inte alls. NEJ NEJ NEJ

Johan-Erik sa...

Nalle Puh, jag tar upp tre programledare med varsin trosuppfattning som ett bättre alternativ än dagens Halal-TV med enbart tre muslimska programledare. Med det menar jag att det skulle bli en mer rättvis och jämnare fördelning.