torsdag 17 januari 2008

Stödinsamling för pappan som försvarade sin familj i Rödeby

"Stödinsamling för pappan som försvarade sin familj i Rödeby
Det är snart en månad sedan dramat i Rödeby, då en 50-årig man sköt ihjäl en pojke och skadade en annan. Ett gäng ungdomar hade länge trakasserat familjen och när de dök upp mitt i natten beväpnade med tillhyggen brast det för familjefadern, som gick ut och sköt mot dem. För den utsatta familjen, där pappan nu sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök, har helvetet fortsatt. De har flera gånger efter händelsen utsatts för nya hot och någon har varit hemma på deras gård och vandaliserat.Ett vaktbolag finns nu vid gården vissa tider på dygnet.Pappans bror har nu öppnat ett stödkonto för att hjälpa familjen. Sätt in valfritt belopp på bankgiro: 207-4474."


Stöd familjen du också och sätt in detta på din blogg.

Källa: Flashback.se

Jag står helt på pappans sida som försvarade sin familj och egendom. De har ju blivit trakasserade under lång tid, några år vad jag har läst och även kontaktat polisen utan att någonting konkret hände.

Man kan säga, där myndigheternas skyddsmekanism slutar, börjar folkets. Om inte det svenska rättssystemet skärper till sig med allt vad det innebär med polis, åklagare, domstol och straffpåfölder, så kommer vi snart få ett rättssamhälle där folket tar över och kommer fungera både som polis, åklagare, domare och bödel, allt i ett paket.

Är det ett sådant samhälle vi vill ha? Nej, verkligen inte jag i alla fall. Men när polis och sociala myndigheter sviker så kan det tyvärr bara sluta på ett sätt.

När en familj som blir trakasserade och hotade under väldigt lång tid, tvingas tyvärr ta lagen i egna händer. Och det var ju inte alls som så att pappan sökte upp mopedgänget, utan det var gänget som kom till familjen, för att trakassera dem ännu en gång, kanske t.o.m. döda någon familjemedlem.

Är detta rätt? Nej, absolut inte!

Vad jag har läst så var det främst familjens son som mest blev utsatt för hot och våld, men även mamman och dottern vid något tillfälle. När samma gäng kommer till familjen ännu en kväll för att trakassera dem igen, vad jag har läst t.o.m. döda någon ur familjen, var det inte alls konstigt det allra minsta att pappan reagerade som han gjorde. Det kallas för försvarsmekanism att reagera så.

Obs! Det är inte som så att jag stöder dödandet i sig men när allt det som man förväntar sig ska hjälpa till sviker, så finns det tyvärr inga andra sätt. Jag tror det brukar kallas för naturens lag.

2 kommentarer:

UltraV:s värld sa...

Det var en mycket obehaglig läsning och rapportering som fanns i medierna, denna familj hade levt med en sanslös förföljelse. Vad sysslar polis och socialen med? Någonstans måste det finnas en gräns för hur rena snorungar få bete sig och den gränsen hade passerats för evigheter sedan i detta fallet!
Ha det gott!

Johan-Erik sa...

Tack för ditt inlägg!

Ja, det gick för lång helt enkelt, det är i alla fall vad jag tror, inte vad jag vet, för man vet ju inte mer än vad som skrivs i tidningar och rapporteras i TV.

När det går för långt och får pågå länge utan att polis och sociala myndigheter reagerar och framförallt agerar särskilt mycket, om de nu har gjort detta vill säga, så kan i princip vad som helst hända, även i Sverige.

Det som inte fick hända, hände tyvärr. Det är mycket tragiskt för alla inblandade att det ska behöva gå så här långt.

Men så är naturens lag, tror jag, att skydda det som man håller kärt, t ex sin familjs lycka och liv, sitt eget liv och lycka också, samt sin egendom, när man ställs inför ett allvarligt hot.

Och svensk grundlag ger väl också människor grundläggande rättigheter att försvara sitt eget liv, sin familjs liv och sin egendom när man ställs inför ett allvarligt hot, tror jag.

Men självklart ska man försöka undvika att bruka våld, eller bara så mycket som krävs för att lösa situationen utan blodspillan, så man inte skadar eller dödar en annan människa eller djur som hotar.

Men det är mycket enkelt för andra som inte var där som vittnen när det ägde rum att säga detta och vara efterkloka och komma med pekpinnar vad man ska eller inte ska göra.

Ha det bra!